

2025.09.12令和7年度 帝京平成大学 食生活改善普及運動を実施いたします。
現在、東京都では、都民一人ひとりが食生活改善の重要性を再認識し、理解を深め、日常生活で主体的な取り組みを実施することを目的として、令和7年度東京都食生活改善普及運動を実施しております。
帝京平成大学でも「野菜をおいしく、バランスよく食べよう」をテーマに、野菜の摂取量の増加やバランスよく食べることの推進をするため、健康栄養学科と共に食生活改善を目指した普及啓発活動を実施する運びとなりました。
9月12日(金)から9月19日(金)まで池袋キャンパス1階出入口に健康栄養学科が考案した献立レシピ4品を展示し、学生へ日々の食生活の見直しを啓発しております。
今後も帝京平成大学では、学生の食生活への啓発活動をしてまいります。

Teikyo Heisei University Implements the 2025 Dietary Improvement and Promotion Campaign
Currently, the Tokyo Metropolitan Government is implementing the “2025 Tokyo Metropolitan Dietary Improvement and Promotion Campaign” to encourage residents to recognize once again the importance of healthy dietary practices, deepen their understanding, and take proactive action in their daily lives.
In line with this initiative, Teikyo Heisei University, together with our Department of Health and Dietetics, is carrying out awareness-raising activities under the theme “Enjoy Vegetables Deliciously and Eat a Balanced Diet.” The campaign aims to promote increased vegetable intake and balanced eating habits.
From Friday, September 12 to Friday, September 19, four original menu recipes devised by the Department of Health and Dietetics are being exhibited at the first-floor entrance of the Ikebukuro Campus to encourage students to reflect on and improve their daily eating habits.
Teikyo Heisei University will continue to engage in activities that raise awareness of healthy eating among students.